Rally-toko


Rally-toko siirtyi koiratanssin ja tokon ohella 2016 vuoden alusta Kennelliitolta Palveluskoiraliiton hallinnoimaksi lajiksi. Tämän muutoksen myötä tuntui luontevalta käynnistää yhdistyksessä yhteinen rally-tokon treenaaminen. Jäsenistä useat olivat jo aiemmin harrastaneet lajia omatoimisesti.

Rally-toko on suhteellisen nuori laji. Rally-tokossa suoritetaan rata, joka koostuu 10-20 erilaisesta kyltistä. Kylteillä tehdään tehtäviä, joita kaikki luokat (alo, avo, voi, mes) ja molemmilla puolilla ohjaajaa tapahtuva seuraaminen huomioon ottaen on yhteensä reilusti toista sataa erilaista. Peruselementit ovat tokosta/pk-tottiksesta tuttuja: sivulle tulo, seuraaminen kyltiltä toiselle, käännökset, eteen tulo, istuminen, maahanmeno ja seisominen sekä kaikissa asennoissa paikalla pysyminen ja hyppy. Tuomari suunnittelee jokaiseen kokeeseen uuden radan, joten se on aina erilainen ja tehtävät vaihtelevat joka kerta.
Yhdistykseen hankittiin rally-tokon kyltit ja kylttitelineet keväällä 2016. Välineet sijaitsevat Klubin nurkassa hyllyllä ja ovat kaikkien jäsenten käytettävissä. Mikäli kyltit kastuvat sateessa, jätäthän ne levälleen pöydille kuivumaan, kiitos.Kesällä 2017 rally-tokossa pyöri säännölliset yhteistreenit jäsenille. Talvella korkeintaan vain satunnaisia yhteistreenejä sään salliessa, palaamme asiaan keväällä.MPKY:n rally-tokokoiria vuosien varrelta

hpkn Kierra des Leus Chapellois & Laura Lindeman, RTK3 2017
bptn Nukki Deabei & Terhi Kahila, RTK2 2017
bptn Mustantuiskun Marlene & Terhi Kahila, RTK1 2017
mu Takkutukan Uudet Kujeet & Laura Lindeman, RTK3 2016

Kuvat: Eija Taipalinen