Rally-toko

Rally-toko siirtyi koiratanssin ja tokon ohella 2016 vuoden alusta Kennelliitolta Palveluskoiraliiton hallinnoimaksi lajiksi. Tämän muutoksen myötä tuntui luontevalta käynnistää yhdistyksessä yhteinen rally-tokon treenaaminen. Jäsenistä useat olivat jo aiemmin harrastaneet lajia omatoimisesti.
Rally-toko on suhteellisen nuori laji. Rally-tokossa suoritetaan rata, joka koostuu 10-20 erilaisesta kyltistä. Kylteillä tehdään tehtäviä, joita kaikki luokat (alo, avo, voi, mes) ja molemmilla puolilla ohjaajaa tapahtuva seuraaminen huomioon ottaen on yhteensä reilusti toista sataa erilaista. Peruselementit ovat tokosta/pk-tottiksesta tuttuja: sivulle tulo, seuraaminen kyltiltä toiselle, käännökset, eteen tulo, istuminen, maahanmeno ja seisominen sekä kaikissa asennoissa paikalla pysyminen ja hyppy. Tuomari suunnittelee jokaiseen kokeeseen uuden radan, joten se on aina erilainen ja tehtävät vaihtelevat joka kerta.

Yhdistykseen hankittiin rally-tokon kyltit ja kylttitelineet keväällä 2016. Välineet sijaitsevat Klubin nurkassa hyllyllä ja ovat kaikkien jäsenten käytettävissä. Mikäli kyltit kastuvat sateessa, jätäthän ne levälleen pöydille kuivumaan, kiitos. Keväällä 2019 aloitettiin ohjatut viikkoryhmät omatoimiryhmän rinnalle.


MPKY:n rally-tokokoiria vuosien varrelta

Knu Miklaus Sunspot "Luka" ja Pirita Väänänen RTK3 2018
hpkn Kierra des Leus Chapellois & Laura Lindeman, RTK4 2018
bptn Nukki Deabei & Terhi Kahila, RTK2 2017
mu Takkutukan Uudet Kujeet & Laura Lindeman, RTK3 2016


Kuvat: Eija Taipalinen